Investor Trivia: How Well Do You Know the Market?

Henry Truc  |

Image via YouTube

Did you know: Today is National Trivia Day! Celebrated each year on January 4, what better way to return from the holidays than to give your brain a crash course in fun facts and quirky trivial things you didn't know? With that said, here's a quick little quiz we compiled to see if you're ready to hit the markets in the New Year. Who doesn't love a pop quiz, right? Answers are at the bottom. Comment below to let us know how you did!

1. What was the best performing S&P 500 stock in 2016?

a. NVIDIA Corporation (NVDA)
b. Apple (AAPL)
c. Endo International (ENDP)
d. Tesla (TSLA)

2. Which closely watched stock index soared over 20% in 2016?

a. S&P 500
b. Dow Jones Industrial Average
c. Nasdaq
d. Russell 2000

3. The current bull market will celebrate its next birthday on March 9, 2017. How old will it be?

a. 4 years old
b. 8 years old
c. 13 years old
d. 18 years old

4. If significant changes are made to Dodd-Frank, which ETF will be most impacted?

Subscribe to get our Daily Fix delivered to your inbox 5 days a week

a. Financial Select Sector SPDR ETF (XLF)
b. iShares Nasdaq Biotechnology (IBB)
c. SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)
d. iShares 20+ Year Treasury Bond (TLT)

5. Dividing a company's total market value by its outstanding shares will tell you its:

a. P/E ratio
b. dividend yield
c. stock price
d. EBITDA

6. Which famous investor said this: "The four most dangerous words in investing are: 'This time it's different.'"

a. Warren Buffett
b. Carl Icahn
c. Jim Cramer
d. Sir John Templeton

7. Betterment was the first of these types of financial firms to cross $5 billion in assets under management. Betterment is an example of a:

a. Robo-advisor
b. Hedge fund
c. Venture capital firm
d. Investment bank

8. According to the Securities and Exchange Commission's latest figures, how much money has been raised as of Oct. 31, 2016 by companies using the new rules known as Reg A+ from the JOBS Act?

a. $15 million
b. $55 million
c. $190 million
d. $325 million

9. Title III of the JOBS Act finally went into effect on May 16, 2016, which allows entrepreneurs and startups to raise money through equity crowdfunding. What's the maximum amount companies can raise?

a. $500,000
b. $1 million
c. $5 million
d. $10 million

10. Bitcoin was the best-performing currency in 2016 (if you include digital currency), soaring 125% last year. What is Bitcoin's underlying technology called?

a. FinCEN
b. Blockchain
c. mBTC
d. Satoshi


Answers: 1) a, 2) d, 3) b, 4) a, 5) c, 6) d, 7) a, 8) c, 9) b, 10) b

DISCLOSURE: The views and opinions expressed in this article are those of the authors, and do not necessarily represent the views of equities.com. Readers should not consider statements made by the author as formal recommendations and should consult their financial advisor before making any investment decisions. To read our full disclosure, please go to: http://www.equities.com/disclaimer.

Market Movers